Klaras mamma Sara

Alla inlägg under september 2010

Av Sara Eriksson - 19 september 2010 21:24

Tiden går sjukt fort!

 

 

För ett år sedan gick vi och la oss i vanlig ordning hade absolut inga tankar på att förlossningen skulle sätta igång näst kommande dag.

Visst vi små pratade lite om de att i morgon kan vi vara föräldrar men de var inget vi trodde på.

Inga känningar och fullrulle i magen som vanligt.

 

Jocke tänkte åka i väg och jobba men jag tvingade honom att stanna hemma den veckan. Var less på att behöva vara höggravid och gräsänka hela veckorna.

Tur var väl de att han stannade hemma. Ringde sin chef på lördan och sa att han blev hemma för jag hade känningar (vilket jag inte hade)

 

Som sagt så gick vi och la oss vid 23 tiden, efter att vart en sväng till mina föräldrar och där vi fick veta att min bror och hans tjej skulle ha barn också i April -10.

Sen åkte vi in till stan till Jockes kompis Danne han bor typ högst upp i ett högt hyreshus UTAN hiss. Det var riktigt tungt att gå upp där Jocke fick skjuta på sista trappstegen. Sen åkte vi på Amandas för att käka pizza sista kvällen som "barnlösa".

Väl hemma vart de sängen och sen vaknade jag vid 5 först men somnade om till 6 och då gick jag för att kissa och insåg att slemproppen gått. Väl tillbaka i sängen så kände jag små mystiska sammandragningar som jag aldrig haft tidigare på de sättet. De kom tillbaka med ca 15 min mellan rum. när kl började bli fram åt 07:30 kunde jag inte ligga i sängen längre utan då la jag mig i soffan kunde inte ligga kunde inte sitta. vid 08:30 ringde vi förlossningen och kollade läget sa att vi vela komma in och kolla. Dom sa att vi skulle äta frukost i lugn och ro sedan kunde vi komma in. vi åkte in vid 10, 10:30 låg vi inne på ett rum med CTG och de konstaterades att jag var öppen 3 cm.

men herregud vi skulle ha en bebis i kväll!!

 

Dagen passerade lagom fort med EDA/ryggbedövning och ett bad. sov i 2 timmar ca och sen var de helt plötsligt dags att krysta. De tog ca 17 min för vår lilla flicka att komma ut 19.35 såg hon ljuset.

Mammas flicka med mammas näsa.

 

Helt sjukt att det är ett år sen i morgon som jag låg där på förlossningen med värkar och födde ut vår underbara lilla flicka!

 

Jag hade verkligen en underbar förlossningen. Jag var uppe på benen och efter ca 19 timmar så åkte vi hem. Och med oss hem hade vi Klara!!

 

  

Av Sara Eriksson - 18 september 2010 20:46

Den stillsamma nattningen är ett minne blott!!

Den senaste veckan har Klara gjort allt för att inte hon ska behöva sova själv i sin säng.


Ikväll har hon dock lite ont i magen tror jag, har kommit små bajs blöjor istället för hennes smockfulla blöjor.

Hon somnade själv i sin säng och sov 30 min Jocke och jag hann lagomt städa och plocka undan allt inför damsugning och skurning i morgon innan hon vaknade och gall skrek. Hon som alltid brukar ställa sig i sängen låg istället på rygg och drog benen mot magen och sträckte ut dom hela tiden. Hon fick komma upp och goas och tröstas sen ner i sängen skrek som en stucken gris sen när Jocke gick dit så hade hon bajsat ett yttepytte lass. Bara att byta.

Tror även det är en hörntand på G kände i munnen eftersom hon inte gärna har tutten i några längre stunder kände efter och hon var svälld och vart ännu mer ledsen då. Gav henne en alvedon så fick hon sitta med mig i soffan tills hon slappna av och somnade men när jag la henne i sängen igen så vaknade hon och hon somnade precis efter 10 min gallskrik.


Ska även tillägga att hon skrek under hela blöjbytet och en stund där efter!!(trött i örat nu)


SUCK!! Var tog den goa Klara vägen som älskade sin säng!!

(Nu ska vi avnjuta lite räkor och vitlöksbaugett!!)

Av Sara Eriksson - 17 september 2010 09:04

YEES!! Nu är de fredag!! betyder att pappa jobbar sista dagen denna vecka sen har vi honom för oss själva hela helgen de gillar vi!!


Även om vi inte kommer hinna med så mycket mys ändå denna helg. Imorgon står storstädning på schemat och en massa bakning av tårtor mm.


Nej dags att kolla till Klara som ligger i vår säng och sover, eftersom de tydligen INTE gick att sova ensam i natt. Snacka om att hon är som en propeller i sängen, ena stunden ligger hon med huvude neråt våra fötter och nästa slår hon huvudet i sänggaveln.

Nej kolla henne var de ja.

Av Sara Eriksson - 16 september 2010 11:18

Klara har skaffat sig en ny sysselsättning i dag. Vilket är att stå i soffan och balansera. ( som en surfare)


Hon tycker hon är jätte duktig och blir sjukligt mallig, skrattar som en tok när hon ramlar på rumpan. Vi har ganska hårda dynor i vår soffa som alltså inte ger med sin runt hennes små fötter och då blir de ju extra vingligt, hon kniper med tårna så hela fötterna är alldels vita. Ska försöka få en bild på de senare men just nu vart hon lite trött och kikat på tv  några sekunder.


Sekunder är annars allt sin finns i hennes huvud nu, hon är alltså inte stilla i många sekunder. Hittar hela tiden på nya saker och det är saker hon INTE får göra. Ibland är hon faktiskt lite till salu!!

Av Sara Eriksson - 16 september 2010 11:00

Emma V skickade mig en utmaning att skriva 5 sanningar om mig själv!

1. Jag är sjukt mörkrädd sedan jag vart gravid, spec sedan vi flyttade hit till Njutånger. (kan vara pga det knakar i hela huset på kvällarna)

 

2. Jag älskar barn (bebisar).

 

3. Är liv rädd för kossor. (som inte sitter fast) hmm, ja jag gick Nytorp jag vet!

 

4. Hatar att dammsuga. ( Jockes jobb i hemmet)

 

5. Gråter mig till sömn väldigt ofta utan att han brevid hör. Saknaden av min älskade Magic(min första häst) är stor. Vi delade allt, finns ingen som stulit mitt hjärta som han gjorde. RIP Magic Malela!

 

( här skulle jag egentligen utmanat 5 st, men dom som vill kan väl göra denna utmaning i stället)

Av Sara Eriksson - 15 september 2010 22:03

Ber om ursäkt att uppdateringen inte är som den borde vara, men har verkligen ingen blogglust är så mycket annat som snurrar i mitt huvud just nu om att möjligt och omöjligt!!


Allt är iaf bra här hemma, förutom Klara som börjat snora igen. Inget mer än så länge tack och lov.


Annars är de förberedelse inför Klaras 1 års dag som gäller, i morgon ska Klara vara med sin farmor en stund medan jag och Jocke handlar lite grejer till kalaset. Ska även försöka hitta någon present till, blir nog någon leksak.


Nu kallar sängen, är sjukt trött ikväll och min nacke värker, en ipren på de här och sängen alltså!!


  

Av Sara Eriksson - 14 september 2010 12:15

Ja de har vi haft idag och Klara slocknade till och med. Vi vaknade vid 9 och myste och busade i sängen sedan hon ätit lite välling. Fråga mig inte varför hon fick välling kl 9 men de gick som av bara farten att göra välling.

Busade på för fullt och Klara helt plötsligt bara lägger sig ner på mig och gosas och pang på slocknar hon. Och hon sover fortfarande. Hon somnade runt 10:30 så snart 2 timmar har de gått.... Lite tröttis i dag och snorig, alltså en sjuk flicka igen. SUCK tredje gången på 3 veckor.


Nu har jag nyss ätit lite frukost och sitter och surfar runt.

Väntar på att sambon ska sluta jobba så vi kan åka till Skarplycka och hämta lite äpplen och göra en äppelkaka tänkte jag.

Av Sara Eriksson - 13 september 2010 15:56

 


Nu har beställningen från Oapip.se kommit i vår brevlåda!! Mössorna är hlet underbara!!! Och dregglisarna med föresten!!



Presentation


Sara Eriksson, Mamma till lilla Klara som är född 20 septemer 2009, sambo och förlovad med Jocke Nilsson.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards